Ons aanbod 2024 staat online!
Ik heb dit bericht gelezen

Comfortabel reizen

Bardonecchia ligt in Italië, net over de grens van Frankrijk. Dit skigebied is heel goed gelegen en vlot bereikbaar met de auto, TGV of vliegtuig. Op slechts 9 uur rijden van België is dit de droombestemming voor gezinnen met jonge kinderen. We voorzien zelf geen georganiseerd vervoer maar delen je graag de mogelijkheden.

Adres: Località Fregiusia, 100052 Bardonecchia

auto

Auto

Op zondag heb je steeds een vrije autosnelweg die tot in Bardonecchia loopt. Enkel de laatste zeven kilometer wacht je een stevige klim naar 2000 meter. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn verplicht. Bij sneeuwval bestaat de kans dat je deze nodig hebt. In het laatste geval kan je ook kiezen om je te parkeren op de grote parking van de gondellift 'Jafferau'. Van daaruit kan je een gesloten lift nemen met de bagage. Je arriveert letterlijk aan het hotel.

Duurtijd: 9 uur rijden

TGV

TGV

Er is 1 rechtstreekse lijn tussen Parijs en het station van Bardonecchia. Deze trein vertrekt om 7u25 in Paris (Gare de Lyon). Zoek snel even de tarieven op via de link. Om comfortabel te reizen raden we een overnachting aan in een hotel te Parijs. Er is het nabijgelegen Mercure hotel of Novotel die makkelijk te boeken zijn. Bij aankomst in Bardonecchia (12u30). We kunnen enkele taxibedrijven aanbevelen om de transfer te regelen naar het hotel (zie onder). Richtprijs €80/rit. Bekijk onderaan bij taxi de verschillende aanbieders.

Wil je later vanuit Parijs vertrekken zijn er zeker ook nog mogelijkheden maar dan is het eindstation Oulx (30 min naar Bardonecchia). Ook hier boek je best een taxi op voorhand om naar het Savoia Hotel te rijden. Richtprijs: €150/rit.

Duurtijd: 8u30

Vliegtuig

Vliegtuig

Ryanair heeft mooie vluchturen op zondag met een heenvlucht vanuit Charleroi (vertrek 7u10) en terugvlucht vanuit Turijn (9u05). Bardonecchia ligt dan nog op 1u15 min rijden. Ook hier kunnen we een paar taxibedrijven aanbevelen om de transfer te maken naar het hotel (zie onder). Richtprijs €250/rit. Bekijk onderaan bij taxi de verschillende aanbieders.

Duurtijd: 2u45 (1u30 vlucht en 1u15 shuttle)

Ontwerp zonder titel 30

TAXI

Hieronder vind je een lijst van taxibedrijven die we kunnen aanbevelen om je transfer van het treinstation/de luchthaven naar het hotel te regelen.

Taxibedrijf Tel
Simone Taxi +39392 371 2091
Taxi Matteo Oulx +39338 412 6498
Donato Cantore (Enkel voor luchthavenvervoer Turijn) +39339 642 3579

Wat onze skiërs zeggen

Als je dochter de eerste avond dat ze terug thuis in haar eigen bedje ligt zegt : “ mama, ik mis de juffen en het hotelletje” dan weet je dat het goed was.

Meer dan goed eigenlijk…

De combinatie van een mooi, verzorgd hotel op een fantastische ligging + lekker eten + een topteam van Balliejuffen + zotte activiteiten voor zowel de kinderen als ouders + een skigebied waar je praktisch alleen van de pistes skiet en dus bijgevolg ook niet moet aanschuiven aan de liften zorgt ervoor dat je hier zeker wilt terugkomen!

Magali Dees

“Het hotel was echt fantastisch, een gezellige lobby met open haard, een ruim aanbod aan overheerlijke maaltijden. De service die ze bieden is echt wel voortreffelijk. Nette kamers en goede dagelijkse poetsbeurt. Het zwembad is hier zeker ook een meerwaarde, verwarmd bad met vloerverwarming en lekker grote zachte handdoeken.”

Delqueux

Echt een aanrader!!! Kids zijn er na een maand nog dagelijks over bezig. Ideaal voor met kleinere kinderen. En je kan zelf ook veel skiën!

Katrijn Rombaut

Goed georganiseerd met fijne animatie door een topteam! Vakantie voor groot en klein. Thx.

Maikel Vanderstraeten

Top organisatie en extreem leuk voor kleuters! (En ouders 🙂)

Xavier Delvael