Comfortabel reizen

Bardonecchia ligt in Italië, net over de grens van Frankrijk. Dit skigebied is heel goed gelegen en vlot bereikbaar met de auto, TGV of vliegtuig. Op slechts 9 uur rijden van België is dit de droombestemming voor gezinnen met jonge kinderen. We voorzien zelf geen georganiseerd vervoer maar delen je graag de mogelijkheden.

auto

Auto

Op zondag heb je steeds een vrije autosnelweg die tot in Bardonecchia loopt. Enkel de laatste zes kilometer wacht je een stevige klim naar 2000 meter. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn verplicht. Bij sneeuwval bestaat de kans dat je deze nodig hebt. In het laatste geval kan je ook kiezen om je te parkeren op de grote parking van de gondellift 'Jafferau'. Van daaruit kan je een gesloten lift nemen met de bagage. Je arriveert letterlijk aan het hotel.

Duurtijd: 9 uur rijden

TGV

TGV

Er is 1 rechtstreekse lijn tussen Parijs en het station van Bardonecchia. Deze trein vertrekt om 7u25 in Paris (Gare de Lyon). Zoek snel even de tarieven op via de link. Om comfortabel te reizen raden we een overnachting aan in een hotel te Parijs. Er is het nabijgelegen Mercure hotel of Novotel die makkelijk te boeken zijn. Bij aankomst in Bardonecchia (12u30) is er de betalende shuttlebus van het hotel die je naar boven brengt. Richtprijs: € 80 per busrit. Geef ons minimum 2 weken op voorhand een seintje als we deze shuttlebus voor jou moeten regelen.

Wil je later vanuit Parijs vertrekken zijn er zeker ook nog mogelijkheden maar dan is het eindstation Oulx (30 min naar Bardonecchia). Je boekt best een taxi op voorhand om naar Bardonecchia te rijden.

Duurtijd: 8u30

Vliegtuig

Vliegtuig

Ryanair heeft mooie vluchturen op zondag met een heenvlucht vanuit Charleroi (vertrek 7u10) en terugvlucht vanuit Turijn (9u05). Bardonecchia ligt dan nog op 1u15 min rijden. Contacteer ons gerust als je een shuttleservice wil regelen. We hebben enkele contacten die we je graag delen. Richtprijs is 210 euro/minibus voor 8 personen. Indien gewenst bekijken we of we jullie bij aankomst samen kunnen laten ophalen. Laat het ons dus zeker 2 weken op voorhand weten indien je met het vliegtuig reist.

Duurtijd: 2u45 (1u30 vlucht en 1u15 shuttle)

Wat onze skiërs zeggen

Top organisatie en extreem leuk voor kleuters! (En ouders 🙂)

Xavier Delvael

Als je dochter de eerste avond dat ze terug thuis in haar eigen bedje ligt zegt : “ mama, ik mis de juffen en het hotelletje” dan weet je dat het goed was.

Meer dan goed eigenlijk…

De combinatie van een mooi, verzorgd hotel op een fantastische ligging + lekker eten + een topteam van Balliejuffen + zotte activiteiten voor zowel de kinderen als ouders + een skigebied waar je praktisch alleen van de pistes skiet en dus bijgevolg ook niet moet aanschuiven aan de liften zorgt ervoor dat je hier zeker wilt terugkomen!

Magali Dees

“Het hotel was echt fantastisch, een gezellige lobby met open haard, een ruim aanbod aan overheerlijke maaltijden. De service die ze bieden is echt wel voortreffelijk. Nette kamers en goede dagelijkse poetsbeurt. Het zwembad is hier zeker ook een meerwaarde, verwarmd bad met vloerverwarming en lekker grote zachte handdoeken.”

Delqueux

Echt een aanrader!!! Kids zijn er na een maand nog dagelijks over bezig. Ideaal voor met kleinere kinderen. En je kan zelf ook veel skiën!

Katrijn Rombaut

Bedankt voor de duidelijke en goede communicatie. Wij zijn zooo blij dat we mee zijn gegaan, het was een topvakantie door de geweldige organisatie en ongelooflijke begeleiding. Het is voor ons eigenlijk de eerste keer dat we ons op vakantie voelden sinds de geboorte van onze zoon (23 maanden).

Kathy Vanhaesebrouck
Google
5