Ons aanbod 2025 staat online!
Ik heb dit bericht gelezen

8 ideekillers rond skiën met kleuters (waar we een antwoord op weten)

8 ideakillers rond skiën met kleuters

Een autorit door de bergen is niet te doen met kleine kinderen.

Bardonecchia ligt op 9u rijden met de auto. Een vlotte autosnelweg met 1 klim van 6 km naar boven. Sneller en makkelijker kan je niet op je skibestemming geraken. Liever geen auto? Bardonecchia is perfect toegankelijk met de TGV tot in het skidorp. Daar haalt het hotelbusje je op en brengt je naar boven. Ook vliegen op Turijn is een optie. Alle wegen leiden dus naar Bardonecchia.

Valmeinier ligt net zoals Bardonecchia op 9u rijden met de auto. Bij aankomst tonen wij waar de dichtsbijzijnde gratis openbare parking gelegen is. Tussen Valmeinier 1800 en Valmeinier 1500 rijden er de hele dag door gratis pendeldiensten. Liever niet met de auto? Valmeinier is toegankelijk met de trein tot in Saint Michel Valloire, waar u een shuttlebus kan reserveren naar Valmeinier. Vliegen kan naar Lyon en Genève. In Lyon is het mogelijk om de trein te nemen naar Saint Michel Valloire en daar een shuttlebus nemen naar Valmeinier. In Genève kan u gebruik maken van shuttles of taxidiensten.

Skisherpa mama/papa

De skiverhuur ligt in het hotel. Je komt aan, stapt de winkel binnen en plaatst je ski's op de voorziene plaats in de skiruimte. Alles binnen hetzelfde gebouw. 's Middags trekt het ganse gezin even de skischoenen uit voor de lunch want het hotel ligt op de piste. "inklikken en glijden" is het motto. Skischoenen zijn dus geen wandelschoenen bij ons. Je hoeft dus geen sherpa te spelen voor je kinderen.

Het jonger broertje/zusje kan nog niet skiën. Het is dus te vroeg.

Aangezien we op 2000m hoogte logeren genieten onze jongste kinderen volop van de sneeuw. Van zodra we kunnen gaan we naar buiten voor spelletjes en activiteiten. We garanderen dus een absolute sneeuwervaring voor elk kind, dus ook voor de niet-skiërs onder 3 jaar.

Een ganse dag skiën? Daarvoor zijn ze te klein.

Geen probleem. In de voormiddag leren onze kleuters skiën op de kleuterpiste met bandje naast het hotel. In de namiddag nemen onze Nederlandstalige Little Ball Village kleuterjuffen hen mee in de sneeuw voor activiteiten en spelletjes.

's Avonds eten de kinderen om 18u waarna ze nog een uurtje bedtimestories krijgen met ons team. Mama/papa, oma & opa nemen een aperitiefje aan de bar om ze dan tegen 19u30 in bedje te stoppen.

Alles op maat van het bioritme van jouw kleuter.

Ze begrijpen de taal niet.

De skimonitoren zijn inderdaad lokale lesgevers maar bij elke groep plaatsen we onze Nederlandstalige kleutersportlesgever die ervoor zorgt dat de brilletjes goed staan, de handschoenen aangedaan worden. Ze staan ook klaar voor een stevige knuffel als het even wat minder gaat.

We zijn dus altijd in de buurt.

's Avonds zit je op de kamer als de kinderen slapen.

Je hoeft niet op de kamer te blijven en kan genieten van het diner met je partner, familie of vrienden want de slaapelfjes waken op de gang over alle skidromen. Je kinderen vinden het gegarandeerd een fantastische gedachte.

Mijn partner kan niet skiën

We beseffen dat niet elk gezin uit skiërs bestaat maar dat mag geen reden zijn om niet te gaan skiën. Daarom voorzien we 2u per dag skiles voor volwassenen. In de namiddag kan je dan zelf kiezen of je extra les wil nemen of gewoon rustig in het hotel vertoeft voor een massage, zwempartij of een leuk boek in het salon.

In Bardonecchia staat er ook een busje klaar om je naar het centrum van het dorpje te brengen.

Als ik op vakantie ben wil ik mijn kinderen veel zien.

Perfect. Daar denken we net hetzelfde over. We gaan voor een perfecte balans.’s Morgens starten de skilessen pas om 10u zodat je rustig met het gezin kan ontbijten. De kleuterpiste ligt naast het hotel en passeer je regelmatig tijdens het skiën. Ski je even niet? Dan kan je ze stiekem bewonderen vanop het zonneterras van het hotel. ’s Middags is er 2u pauze waarbij je in het hotel even de skischoenen kan uittrekken en samen eten. In de vooravond neem je een duik in het zwembad of relax je in het hotel. Voor het slapengaan luister je best nog even naar de fantastische verhalen van je kleuter na de bedtimestories. Een ideale combinatie tussen ME-time en WE-time als gezin.

Wat onze skiërs zeggen

Top organisatie en extreem leuk voor kleuters! (En ouders 🙂)

Bardonecchia

Voor de derde keer op rij hebben we een fantastische ski-ervaring gehad met Little Ski Mountain, en we kijken al uit naar onze volgende vakantie met hen. Hun concept biedt alles wat ons jonge gezin zoekt in een sportieve en zorgeloze vakantie. Als ouders willen we dat alles gericht is op onze kinderen, maar vaak betekent dit dat we zelf weinig qualitytime hebben. Bij LSM is dit echter niet het geval. Alles is tot in de puntjes verzorgd, van het hotel met heerlijk en gezond eten tot de uitstekende begeleiding en skilessen voor de kinderen. Het team van LSM is professioneel en heeft een pedagogische en sportieve achtergrond. Onze dochter groeit elke vakantie, zowel in haar vaardigheden op de piste als in haar zelfvertrouwen. Als ouders geeft het ons veel rust om te weten dat ons kind een geweldige tijd beleeft. Zo kunnen wij ook volop genieten van de prachtige pistes, het gezellige hotel en het echte vakantiegevoel.

Bardonecchia

Het totaalconcept - Ideale combinatie tussen "eigen skimogelijkheden", en ook veel leuke momenten met kindjes, en heel leuk avondconcept met heerlijk eten in restaurant vonden we het allerleukste!

Bardonecchia

Dank voor de topreis, en ook een pluim voor álle monitoren die dat echt SUPER-goed gedaan hebben met onze kindjes!

Bardonecchia

Bedankt voor de duidelijke en goede communicatie. Wij zijn zooo blij dat we mee zijn gegaan, het was een topvakantie door de geweldige organisatie en ongelooflijke begeleiding. Het is voor ons eigenlijk de eerste keer dat we ons op vakantie voelden sinds de geboorte van onze zoon (23 maanden).

Bardonecchia