Een miskend pareltje in de Italiaanse Alpen

skigebied Bardonnechia

Het skigebied

Net over de grens van Frankrijk en Italië vind je het skigebied Bardonecchia. Dit sneeuwzekere en redelijk grote gebied heeft skiërs en snowboarders aardig wat te bieden. Het is één van de authentiekste skigebieden en organiseerde in 1909 de eerste Italiaanse skikampioenschappen. Bardonecchia maakte in 2006 deel uit van de Olympische Winterspelen. In Melezet vonden de wedstrijden voor het snowboarden plaats.

Bardonecchia is een Italiaans dorp aan het einde van de Mauriennevallei. Het skigebied ligt in het Susatal (Val di Susa) (Italië, Piemont, Turijn). Er is meer dan 100 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 17 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.312 tot 2.800 m.

Geen drukte, geen verkeer. Het skigebied wordt gezien als een privéresort voor Turijn, waardoor je nooit de drukte ervaart. Botsingen op de piste zijn nagenoeg uitgesloten. In het Savoia Mountain Resort logeer je op de skipiste. Kinderen kunnen er ongeremd van de sneeuw genieten.

Het skigebied in cijfers

Skigebied in cijfers 1 NL
Skigebied in cijfers 2 NL

De kaart van de skipiste

Wat onze skiërs zeggen

Bedankt voor de duidelijke en goede communicatie. Wij zijn zooo blij dat we mee zijn gegaan, het was een topvakantie door de geweldige organisatie en ongelooflijke begeleiding. Het is voor ons eigenlijk de eerste keer dat we ons op vakantie voelden sinds de geboorte van onze zoon (23 maanden).

Kathy Vanhaesebrouck | Bardonecchia

Als je dochter de eerste avond dat ze terug thuis in haar eigen bedje ligt zegt : “ mama, ik mis de juffen en het hotelletje” dan weet je dat het goed was.

Meer dan goed eigenlijk…

De combinatie van een mooi, verzorgd hotel op een fantastische ligging + lekker eten + een topteam van Balliejuffen + zotte activiteiten voor zowel de kinderen als ouders + een skigebied waar je praktisch alleen van de pistes skiet en dus bijgevolg ook niet moet aanschuiven aan de liften zorgt ervoor dat je hier zeker wilt terugkomen!

Magali Dees | Bardonecchia

Super top !!!!! Heerlijk voor de kids en voor de ouders ! Zorgeloos op skivakantie !!!!

Anneleen Devos | Bardonecchia

Top organisatie en extreem leuk voor kleuters! (En ouders 🙂)

Xavier Delvael | Bardonecchia

“Het hotel was echt fantastisch, een gezellige lobby met open haard, een ruim aanbod aan overheerlijke maaltijden. De service die ze bieden is echt wel voortreffelijk. Nette kamers en goede dagelijkse poetsbeurt. Het zwembad is hier zeker ook een meerwaarde, verwarmd bad met vloerverwarming en lekker grote zachte handdoeken.”

Delqueux | Bardonecchia