Skilessen

Skiles-Little Ski Mountain

Skilessen Bardonecchia

Alle skilessen zijn i.s.m. skischool Liberi Tutti. Op de kleuterpiste, net voor het hotel, nemen we de leiding zelf in handen. We combineren de expertise van de Italiaanse skischool, met het zorgzame karakter van ons Little Ski Mountain team. Zo garanderen we voor alle kinderen een prettige (eerste) ski ervaring.

Ballieclub

0-2 jaar

Op stap met de babyclub

Voor de allerkleinsten is er geen skiles maar een babyclub onder leiding van Little Ball Village.

Lees meer over het dagverloop
skiclub Little Ski Mountain

3-5 jaar

Skiles in de voormiddag

De skiles gaat door tussen 9u30-11u30. De kinderpiste ligt vlak voor het hotel. De lessen worden voorzien door ons eigen team. Spelenderwijs maken de kleuters kennis met de sneeuw, het materiaal en de basistechnieken zoals ploegstop en ploegbocht.
In principe bestaat deze groep uitsluitend uit kleuters. Kleuters die toch 6 jaar zijn kunnen aansluiten bij deze groep indien gewenst. Indien we merken dat kleuters, na evaluatie van de Italiaanse skischool, een rode piste kunnen afdalen kunnen zij aansluiten bij de hogere groepen die zowel in voor- en namiddag skiën.

In de namiddag is er de Ballieclub
skiles bij Little Ski Mountain

+ 6 jaar

Skiles in voor- en namiddag

Vanaf 6 jaar is in de voor- en namiddag skiles. De lessen gaan door tussen 9u30-11u30 en 14u-16u onder begeleiding van de Italiaanse skischool. Het gaat om groepen van kinderen die zich minimum in het 1ste leerjaar bevinden.

Er is een extra Little Ski Mountain-lesgever bij elke groep. Niet alleen schept dit vertrouwen voor jouw kind. Het maakt de communicatie een pak makkelijker om de instructies om te zetten op de piste. En als de kinderen dan al eens vallen weten ze dat er altijd een sneeuwengeltje achteraan de rij sluit, soms voor een helpende hand maar al evenzeer met positieve aanmoediging om door te zetten.

Skiles ouders Little Ski Mountain

Skiles volwassenen

In ons pakket zitten steeds 2 uur skiles inbegrepen van 14u tot 16u. Het is leerrijk, maar vooral ook leuk om met andere volwassenen van jouw niveau samen te skiën. Snowboardlessen zijn mogelijk indien we voldoende deelnemers hebben. Uiteraard ben je altijd vrij om te doen en te laten wat je wil tijdens alle skimomenten. Voor de beginners voorzien we op maandag en dinsdag extra les van 9u30 tot 11u30. Op zaterdag is er geen les. In de voormiddag ben je telkens vrij. De kinderen hebben dan les, of zitten in de Ballieclub. Me-time of Ski-time, aan jou de keuze.

Bekijk zeker ook ons daycareprogramma voor ouders.

Lees meer
skischool Liberi Tutti i.s.m. Little Ski Mountain

Skiniveau

Kids

 • NIVEAU 1 - Skischool kleuters (3-5 jaar). (K01)
 • NIVEAU 2 - Vanaf 1ste leerjaar. Nog nooit op ski's gestaan. (K02)
 • NIVEAU 3 - Vanaf 1ste leerjaar. Kan een ploegbocht. (K03)
 • NIVEAU 4 - Parallelbocht, overgang van blauwe naar rode piste. (K04)
 • NIVEAU 5 - Parallelbocht, daalt makkelijk af van een rode piste. (K05)

Er is een continue evaluatie van het niveau gedurende de skiweek om homogene groepen te behouden.

Volwassene

SKI

 • NIVEAU 0 - Nog nooit op ski’s gestaan. (V00)
 • NIVEAU 1 - Eén week les in de bergen / blauwe piste. (V01)
 • NIVEAU 2 - Twee weken les in de bergen / zeer vlot blauw. (V02)
 • NIVEAU 3 - Drie weken les in de bergen / rode piste. (V03)
 • NIVEAU 4 - Beheerst parallel op rode piste. (V04)
 • NIVEAU 5 - Beheerst parallel op zwarte piste. (V05)

SNOWBOARD

 • NIVEAU 0 - Eerste maal op bord. (S00)
 • NIVEAU 1 - Eén tot twee weken snowboardervaring. (S01)
 • NIVEAU 2 - Meerdere weken snowboardervaring. (S02)

Wat onze skiërs zeggen

Bedankt voor de duidelijke en goede communicatie. Wij zijn zooo blij dat we mee zijn gegaan, het was een topvakantie door de geweldige organisatie en ongelooflijke begeleiding. Het is voor ons eigenlijk de eerste keer dat we ons op vakantie voelden sinds de geboorte van onze zoon (23 maanden).

Kathy Vanhaesebrouck | Bardonecchia

Als je dochter de eerste avond dat ze terug thuis in haar eigen bedje ligt zegt : “ mama, ik mis de juffen en het hotelletje” dan weet je dat het goed was.

Meer dan goed eigenlijk…

De combinatie van een mooi, verzorgd hotel op een fantastische ligging + lekker eten + een topteam van Balliejuffen + zotte activiteiten voor zowel de kinderen als ouders + een skigebied waar je praktisch alleen van de pistes skiet en dus bijgevolg ook niet moet aanschuiven aan de liften zorgt ervoor dat je hier zeker wilt terugkomen!

Magali Dees | Bardonecchia

Top organisatie en extreem leuk voor kleuters! (En ouders 🙂)

Xavier Delvael | Bardonecchia

Super top !!!!! Heerlijk voor de kids en voor de ouders ! Zorgeloos op skivakantie !!!!

Anneleen Devos | Bardonecchia

“Het hotel was echt fantastisch, een gezellige lobby met open haard, een ruim aanbod aan overheerlijke maaltijden. De service die ze bieden is echt wel voortreffelijk. Nette kamers en goede dagelijkse poetsbeurt. Het zwembad is hier zeker ook een meerwaarde, verwarmd bad met vloerverwarming en lekker grote zachte handdoeken.”

Delqueux | Bardonecchia