Ons aanbod 2025 staat online!
Ik heb dit bericht gelezen

Comfortabel reizen

Bardonecchia ligt in Italië, net over de grens van Frankrijk. Dit skigebied is heel goed gelegen en vlot bereikbaar met de auto, TGV of vliegtuig. Op slechts 9 uur rijden van België is dit de droombestemming voor gezinnen met jonge kinderen. We voorzien zelf geen georganiseerd vervoer maar delen je graag de mogelijkheden.

Adres: Località Fregiusia, 100052 Bardonecchia

auto

Auto

Op zondag heb je steeds een vrije autosnelweg die tot in Bardonecchia loopt. Enkel de laatste zeven kilometer wacht je een stevige klim naar 2000 meter. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn verplicht. Bij sneeuwval bestaat de kans dat je deze nodig hebt. In het laatste geval kan je ook kiezen om je te parkeren op de grote parking van de gondellift 'Jafferau'. Van daaruit kan je een gesloten lift nemen met de bagage. Je arriveert letterlijk aan het hotel.

Duurtijd: 9 uur rijden

TGV

TGV

Update 13 oktober 2023: Door de zware regenval (augustus 2023), met een aardverschuiving tot gevolg, is de spoorlijn tussen Parijs en Milaan voor onbepaalde duur buiten gebruik. Bardonecchia is hierdoor tijdelijk niet bereikbaar met de TGV vanuit Parijs of Brussel. We vermoeden dat dit voor het winterseizoen 2023-2024 zo zal blijven. Van zodra we meer info hebben informeren we jullie hieromtrent.

Vliegtuig

Vliegtuig

Reizen met het vliegtuig kan vanuit Brussel (Zaventem) of vanuit Charleroi naar Turijn. Op zondag kan je enkel vliegen met Lufthansa vanuit Zaventem. Deze vluchten hebben telkens een tussenstop in München of Frankfurt. Tijdens de ballieweken (buiten seizoen) is de heenvlucht vanuit Zaventem (vertrek 12u30) en terugvlucht vanuit Turijn (vertrek 13u15), tijdens de schoolvakanties zijn andere vertrekuren van toepassing. Ryanair vliegt op zaterdag met heenvlucht vanuit Charleroi (vertrek 11u50) en terugvlucht vanuit Turijn (vertrek 9u55).

Bardonecchia ligt op 1u15 min rijden van de luchthaven. Om de transfer te maken tussen Turijn en het hotel kunnen we een paar taxibedrijven aanbevelen. Richtprijs €250/rit. Bekijk onderaan bij taxi de verschillende aanbieders.

Ontwerp zonder titel 30

TAXI

Hieronder vind je een lijst van taxibedrijven die we kunnen aanbevelen om je transfer van het treinstation/de luchthaven naar het hotel te regelen.

Taxibedrijf Tel
Simone Taxi +39392 371 2091
Taxi Matteo Oulx +39338 412 6498
Donato Cantore (Enkel voor luchthavenvervoer Turijn) +39339 642 3579

Wat onze skiërs zeggen

Top organisatie en extreem leuk voor kleuters! (En ouders 🙂)

Bardonecchia

“Het hotel was echt fantastisch, een gezellige lobby met open haard, een ruim aanbod aan overheerlijke maaltijden. De service die ze bieden is echt wel voortreffelijk. Nette kamers en goede dagelijkse poetsbeurt. Het zwembad is hier zeker ook een meerwaarde, verwarmd bad met vloerverwarming en lekker grote zachte handdoeken.”

Bardonecchia

Voor onze kinderen de beste vakantie ooit. Monitors zijn goud waard en zijn een waardevolle aanvulling op de reis. Het oog voor de ouders wat rust en vrije tijd te geven is een plus. Wij komen volgend jaar zeker terug mee.

Valmeinier

Voor de derde keer op rij hebben we een fantastische ski-ervaring gehad met Little Ski Mountain, en we kijken al uit naar onze volgende vakantie met hen. Hun concept biedt alles wat ons jonge gezin zoekt in een sportieve en zorgeloze vakantie. Als ouders willen we dat alles gericht is op onze kinderen, maar vaak betekent dit dat we zelf weinig qualitytime hebben. Bij LSM is dit echter niet het geval. Alles is tot in de puntjes verzorgd, van het hotel met heerlijk en gezond eten tot de uitstekende begeleiding en skilessen voor de kinderen. Het team van LSM is professioneel en heeft een pedagogische en sportieve achtergrond. Onze dochter groeit elke vakantie, zowel in haar vaardigheden op de piste als in haar zelfvertrouwen. Als ouders geeft het ons veel rust om te weten dat ons kind een geweldige tijd beleeft. Zo kunnen wij ook volop genieten van de prachtige pistes, het gezellige hotel en het echte vakantiegevoel.

Bardonecchia

Bedankt voor de duidelijke en goede communicatie. Wij zijn zooo blij dat we mee zijn gegaan, het was een topvakantie door de geweldige organisatie en ongelooflijke begeleiding. Het is voor ons eigenlijk de eerste keer dat we ons op vakantie voelden sinds de geboorte van onze zoon (23 maanden).

Bardonecchia