Comfortabel reizen

Bardonecchia ligt in Italië, net over de grens van Frankrijk. Dit skigebied is heel goed gelegen en vlot bereikbaar met de auto, TGV of vliegtuig. Op slechts 9 uur rijden van België is dit de droombestemming voor gezinnen met jonge kinderen. We voorzien zelf geen georganiseerd vervoer maar delen je graag de mogelijkheden.

Adres: Località Fregiusia, 100052 Bardonecchia

auto

Auto

Op zondag heb je steeds een vrije autosnelweg die tot in Bardonecchia loopt. Enkel de laatste zeven kilometer wacht je een stevige klim naar 2000 meter. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn verplicht. Bij sneeuwval bestaat de kans dat je deze nodig hebt. In het laatste geval kan je ook kiezen om je te parkeren op de grote parking van de gondellift 'Jafferau'. Van daaruit kan je een gesloten lift nemen met de bagage. Je arriveert letterlijk aan het hotel.

Duurtijd: 9 uur rijden

TGV

TGV

Update 13 oktober 2023: Door de zware regenval (augustus 2023), met een aardverschuiving tot gevolg, is de spoorlijn tussen Parijs en Milaan voor onbepaalde duur buiten gebruik. Bardonecchia is hierdoor tijdelijk niet bereikbaar met de TGV vanuit Parijs of Brussel. We vermoeden dat dit voor het winterseizoen 2023-2024 zo zal blijven. Van zodra we meer info hebben informeren we jullie hieromtrent.

Vliegtuig

Vliegtuig

Reizen met het vliegtuig kan vanuit Brussel (Zaventem) of vanuit Charleroi naar Turijn. Op zondag kan je enkel vliegen met Lufthansa vanuit Zaventem. Deze vluchten hebben telkens een tussenstop in München of Frankfurt. Tijdens de ballieweken (buiten seizoen) is de heenvlucht vanuit Zaventem (vertrek 12u30) en terugvlucht vanuit Turijn (vertrek 13u15), tijdens de schoolvakanties zijn andere vertrekuren van toepassing. Ryanair vliegt op zaterdag met heenvlucht vanuit Charleroi (vertrek 11u50) en terugvlucht vanuit Turijn (vertrek 9u55).

Bardonecchia ligt op 1u15 min rijden van de luchthaven. Om de transfer te maken tussen Turijn en het hotel kunnen we een paar taxibedrijven aanbevelen. Richtprijs €250/rit. Bekijk onderaan bij taxi de verschillende aanbieders.

Ontwerp zonder titel 30

TAXI

Hieronder vind je een lijst van taxibedrijven die we kunnen aanbevelen om je transfer van het treinstation/de luchthaven naar het hotel te regelen.

Taxibedrijf Tel
Simone Taxi +39392 371 2091
Taxi Matteo Oulx +39338 412 6498
Donato Cantore (Enkel voor luchthavenvervoer Turijn) +39339 642 3579

Wat onze skiërs zeggen

Bedankt voor de duidelijke en goede communicatie. Wij zijn zooo blij dat we mee zijn gegaan, het was een topvakantie door de geweldige organisatie en ongelooflijke begeleiding. Het is voor ons eigenlijk de eerste keer dat we ons op vakantie voelden sinds de geboorte van onze zoon (23 maanden).

Kathy Vanhaesebrouck | Bardonecchia

Top organisatie en extreem leuk voor kleuters! (En ouders 🙂)

Xavier Delvael | Bardonecchia

Als je dochter de eerste avond dat ze terug thuis in haar eigen bedje ligt zegt : “ mama, ik mis de juffen en het hotelletje” dan weet je dat het goed was.

Meer dan goed eigenlijk…

De combinatie van een mooi, verzorgd hotel op een fantastische ligging + lekker eten + een topteam van Balliejuffen + zotte activiteiten voor zowel de kinderen als ouders + een skigebied waar je praktisch alleen van de pistes skiet en dus bijgevolg ook niet moet aanschuiven aan de liften zorgt ervoor dat je hier zeker wilt terugkomen!

Magali Dees | Bardonecchia

Super top !!!!! Heerlijk voor de kids en voor de ouders ! Zorgeloos op skivakantie !!!!

Anneleen Devos | Bardonecchia

“Het hotel was echt fantastisch, een gezellige lobby met open haard, een ruim aanbod aan overheerlijke maaltijden. De service die ze bieden is echt wel voortreffelijk. Nette kamers en goede dagelijkse poetsbeurt. Het zwembad is hier zeker ook een meerwaarde, verwarmd bad met vloerverwarming en lekker grote zachte handdoeken.”

Delqueux | Bardonecchia